Suolasaippua_kataja
Luonnollinen kauneus

Minkälainen on hyvä palasaippua?

Olen joskus aina ostanut ihana näköisiä käsin tehtyjä palasaippuoita markkinoilta tai pienistä puodeista. Valitettavan usein olen pettynyt. Miksi? Monesta eri syystä. Ajattelin että listaan tähän ne ominaisuudet mitä EN toivo palasaippualta:

 • liian pehmeä. Ärysttävää että kallis ja kaunis saippua menee heti löllöksi ja rumaksi, ja valuu veden mukana viemäriin
 • liian kova. Liian kovasta saippuasta ei tunnu irtoavan mitään käsiin vaikka hankaisi kuinka. Limaisen tuntuiset kädet sitten kestävät todella pitkään huuhdella.
 • liian voimakkaan tuoksuinen. Pidän eteerisistä öljyistä tuoksuina, mutta en halua että saippuasta jää voimakas tuoksuvana seuraamaan minua loppupäiväksi.
 • väärän muotoinen. En pidä hassun kulmikkaista tai erikoisen muotoisista palasista käsissäni. Minusta saippuan kuuluu pyöriä kädessä juuri niinkuin kulmikas ”perinteisen” muotoinen saippuapala pyörii.
 • kuivattaa liikaa käsiä. En halua että kädet tuntuvat pakkasella hiekkapaperille ja verestävät.

En siis ole juurikaan uhrannut omia pennosiani enää pitkään aikaan artesaanisaippuoihin koska olen ollut varsin skeptinen.

Kun ostin Elsannan tuotteiden valmistuksen itselleni, tuli mukana suolasaippuat. En ollut näitäkään aikaisemmin kokeillut tästä kyseisestä syystä. Ihan rehellisesti mietin muutenkin onko suolasaippuat kiinnostavia tuotteita koska sitä tietysti ajattelee että muutkin ajattelevat kuten minä. Mikä ilo olikaan kun nyt muutaman viikon tekeytymisen jälkeen otin saippuat ja ajattelin kokeilla niitä itse. Voiko olla edes totta? En oikein tiedä miten edes kertoisin tämän kuulostamatta joltain verkostomarkkinointifirman myyntiedustajalta, mutta laitan nyt tähän havaintoni tästä meidän suolasaippuata:

 • juuri täydellisen muotoinen. Siis sellainen perinteinen saippuapalanen.
 • sopivan kova, sopivan pehmeä. Saippuaa irtoaa selvästi käsiin, mutta se ei hajoa eikä mene muusiksi.
 • vaahtoaa riittävästi. Vaahtoa tulee hyvin vaikka ei voi sanoa että todella todella vaahtoava.
 • peseytyy huuhdeltaessa.
 • ei kuivata käsiä vaan päinvastoin, olen näillä pakkasillakin jättänyt käsivoiteen kokonaan laittamatta kun ei ole ollut tarvista lainkaan!
 • pesin tällä myös kasvot ja nekään eivät kuivuneet yhtään!
 • finnit lähtivat naamasta ensimmäisen pesun jälkeen ja iho tuntui todella hyvälle, ei kiristellyt yhtään. Tämä on ilmeisesti suolan ”tekosia”. Luin että suolan tehtävä suolasaippuassa on sitoa kosteutta iholla ja poistaa epäpuhtauksia. Sopii siis kuvauksen mukaan täydellisesti sekä atoopikolle, että akneiholle. Vaikuttaa hyvältä.

Seuraavaksi laitan testiin vakavasti kuivaihoisen atoopikkotyttäreni, mutta hänen kanssaan täytyy ensin lyhyellä kortisonikuurilla varmistua että iho ei ole mistään rikki, muuten en saa häntä enää takuulla toista kertaa käyttämään suolasaippuaa! Kerron lopputuloksen kuvien kanssa kun olen kokeillut ensin muutaman viikon.

Nämä saippuat tulevat myyntiin virallisesti huhtikuussa. Jälleenmyyjät voivat tehdä jo ennakkotilauksia ja muutamia tuotenäytteitä olen jo jakanut. Mutta siis verkkokaupassa ja jälleenmyyjillä huhtikuun aikana.